Taşkınbilgist: The African Doctor

7 Ocak 2018 Pazar

The African Doctor


Fransa'da tıp eğitimini tamamlayan bir siyahi doktorun hayatını ele alan film sizde değişik duygular uyandırabilir. Nitekim doktorumuz Fransa'da kalarak çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyor. Ancak bir sorun var.
Doktorumuzun öncelikle vatandaşlık alması gerekiyor. Bunun için uzun yıllardır hiçbir doktorun uğramadığı Paris yakınlarındaki bir kırsal bölgede çalışma kararı alıyor. Böylece asıl macera başlıyor... Köylü daha önce hiç siyahi görmemiş ve tabi ki doktoru kabullenmiyorlar. Kilometrelerce uzaktaki başka bir kliniğe gidiyorlar. Doktor hem köylüye kendini kabul ettirmeye çalışıyor hem de ailesini oraya alıştırmaya çalışıyor. Tabi bir de arada sırada ziyarete gelip doktorumuzun binbir güçlükle elde elde ettiği kazanımları mahveden akrabaları var...



"Çocukların ebeveynlerine yardım etmesi yerinde bir değişim" cümlesiyle çocukların da ailelerinin hayatlarını nasıl kolaylaştırabileceğine dair önemli bir vurgu yapılıyor. Farklı kültürlerin etkileşiminden ortaya çıkan sahneleri ile kültürlere bakışınızda yeni ufuklar açabilir.  Ayrıca zorluklar karşısında yılmadan nasıl üstesinden gelinebilirin en somut örneklerinden birini de filmimizde görmeniz mümkün.

Her şeyden önemlisi film konusunu gerçek yaşamdan yani "Demokratik Kongo'lu doktor Seyolo Zantoko"'dan alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder